1990-Styrmand-Carlsens_3001990 Styrmand Carlsens Flammer

Forestillingen

Instruktion - Erling Prang

Sufflør - Jette Johnsen
Danseinstruktør - Heidi Frydenlund Vad
Sang- og korarrangement - Søren Kr. Vad og Ebba Kyed

Thorning Borgerforenings amatørsceneudvalg høstede en masse erfaringer ved opførelsen af "En søndag på Amager" på den nye friluftscene i Thorning i juni 1989. En af de væsentlige var, at scenearealet var for lille. Det blev der rådet bod på. Næsten en trediedel blev lagt til ved hjælp af frivillig arbejdskraft.

Dette arbejde var en af de gamle scenerotter i Thorning, Jens Peter Salomonsen primus motor for.

Efter succesen med Heibergs "En Søndag på Amager" i 1989 tog Thorning Borgerforenings amatørscene munden fuld det følgende år ved at kaste sig ud i den store udfordring, det var at sætte "Stymand Carlsens Flammer" på plakaten.
Staben af skuespillere, dansere, orkester, medvirkende bag scenen og de mange, som forestod sceneopbygning m.m. talte næsten 100 mennesker.

Der var fem forestillinger på programmet, med premiere lørdag den 9. juni kl. 14.00. Generalprøven, der skulle have fundet sted fredag aften, måtte aflyses på grund af regn, men blev gennemført lørdag formiddag, altså få timer inden premieren.

Johannes Bach fra Brugsen i Kjellerup gav friluftsspillet en hjælpende hånd ved at yde sine medlemmer et tilskud til entreen på 25%.
Det var medvirkende til, at der på trods af VM-fodbold i TV kom ca. 100 flere og så stykket, end i 1989.

Udfordringen var stor, men den lykkedes! Alle, også publikum var begejstrede! Sidste del af forestillingen blev ikke mindre festlig af, at 25 børn af de medvirkende i en fantastisk sminkning spillede indfødte børn.

Foruden iørefaldende sange og smukke danse bød stykket på kvikke replikker, flotte kulisser og festlige farverige kostumer."Styrmand Carlsens Flammer" var et stykke, der ikke blot stillede store krav til aktørerne med sceneprøver, sange, danse mm. Samtidig skulle der udføres et kæmpe stykke arbejde bag scenen med fremstilling af kostumer, scenemodel, kulisser, presse, plakater, programmer, fremskaffelse af rekvisitter, musikalsk arrangement mm. Denne brogede forsamling af børn og voksne i alle aldre talte ca. 90 personer.

Til de større roller var der mange garvede amatørskuespillere på egnen, og deres entusiasme smittede af på de nye, som var med for første gang.

Handlingen

Handlingen begynder i en havnecafe i Helsingør, hvor der hyres mandskab til skibet "ALBATROS". Besætningen kommer til at bestå af Kaptajn Hammer, Styrmand Carlsen. Skibsreder Lemborg og Bøgelund samt nogle muntre sømænd.

Ekspeditionen har som mål sydhavsøen Bullaboa på grund af en omtalt skat i en flaskepost. Forinden skibet når til øen, byder sejladsen på mange spændende oplevelser, krydret med smukke danserinder og mange dejlige sange.

I Port Said stiftes bekendtskab med den forførende barsangerinde Zøe. I Indien besøges Maharajaen og hans smukke hustruer. Dette besøg ender med at Hammer og Carlsen smides på porten. Turen går videre til Singapore, hvor det lykkes den smukke danserinde Zikawa at lokke planerne for ekspeditionen ud af Styrmand Carlsen.

Endelig ankommer "ALBATROS" til Bullaboa, hvor der venter besætningen en overraskelse, men alt falder på plads, og det gode skib stævner igen mod Helsingør.

Se galleriet fra 1990:

{phocagallery view=category|categoryid=2}