2001-Roverne-fra-Rold_3002001 Røverne fra Rold

Thorningegnens Friluftsspil klar med årets spil

Thorningegnens Friluftsspil har i 2001 opført Røverne fra Rold skrevet af Axel Frische og Flemming Lynge. Sangene er skrevet af Hans Hartvig Seedorf og Niels Clemmensen har skrevet musikken.

Det er et romantisk røverspil med poesi, kærlighed og et væld af morsomme replikker og situationer. En rigtig god dansk Robin Hood historie om røverne fra Rold.

Ifølge gamle sagn boede der en del røvere på et røverslot ved navn Egholm i Rold Skov helt tilbage til 1300-tallet, da Dronning Margrethe den 1. regerede. Konge og adel var meget rige, hvorimod almuen var meget fattige. Måske var tyveri og røveri den eneste mulighed for at få mad på bordet.

Tidligere års instruktør Erling Prang overlod instruktionen til Ejvind Nielsen, som i mange år har været en af de bærende kræfter på scenen. Ejvind prøvede for første gang rollen som  instruktør i samarbejde med Lene Henriksen, der instruerede kor og dans. Allan Morrel og arrangerede musikken i lighed med de seneste år.

Røverstuen i Rold

I Rebild - lige overfor kursuscentret - ligger restauranten Røverstuen. Hver torsdag og fredag er der røveraften, hvor nogle fra RØVERLAUGET kommer og underholder med historier om røverne fra Rold. Man kan også komme ud for at de røver ens øl eller vin osv. Det siges, at være meget underholdende.

Restauranten arrangerer også røverlejre i Rold Skov, hvor maden serveres i jerngryde over åben ild, eller der serveres spidsteget vildsvin garneret med øksekast, bueskydning og langsavning.

Røverstuens tlf. 98 39 27 11. Hvis nogen prøver det af, så vil PR-udvalget gerne høre om oplevelsen.

Røverlauget

I Rebild og omegn har 13 personer lavet et røverlaug. De underholder til fester mv. De arrangerer også udflugter i Roldskov hvor deltagerne går en tur rundt i skoven / bakkerne. Pludselig på et aftalt sted (kun 1 person kender stedet) stormer røverne frem og overfalder deltagerne, og røver deres smykker, penge osv. Dog ikke kameraet. Måske binder de en eller to til et træ.

Hvis nogen har lyst til at prøve det, så kontakt Arne Jensen, Lindenborgvej 42, 9260 Gistrup, og er der nogen, der tør prøve det af, så vil PR-udvalget gerne høre om oplevelsen.

{phocagallery view=category|categoryid=9}