2003-Der-brander-en-ild_3002003 der brænder en ild

Årets forestilling på Friluftsscenen i Thorning bliver Morten Korch's "Der brænder en ild". Det er Erik Bent Svenlund der har bearbejdet manuskriptet til en musical på friluftsscenen.

"Der brænder en ild" blev i sommer opført på Frøbjerg Baunehøj, hvor forestillingen trak over 25.000 tilskuere. Morten Korch er blevet ganske populær igen, og hvor end der spilles stykker, der jo oprindelig er skrevet som bøger, af Morten Korch, trækker det publikum til.

Morten Korch er kendt for sine, nogen vil nok mene, banale og forudsigelige historier. Historierne er krydret med sjove og underfundige dialoger, fremført af et finurligt persongalleri hvor godmodige drillerier er et tema, som flettes flot ind i handlingen. Handlingen er også ganske alvorlig for hovedpersonerne, der skal så grueligt meget igennem før skurkene bliver afsløret, hvorefter den store katastrofe og fornedrelse, som synes helt uundgåeligt, løses af en person som ingen havde regnet med. Alt falder på plads, og de unge elskende får hinanden.

Til denne udgave på friluftsscenen er der tilført en perlerække af danske sange, som de fleste vil nynne med på, og som vil være med til at understrege den stemning der skal til for at få en rigtig festlig, fornøjelig og farverig familieforestilling.

Informationsmøde d. 16. januar kl. 19.30 på Thorning Skole Amatørsceneudvalget har siden september arbejdet med planlægning af forestillingen, og torsdag d. 16. Januar kl. 19.30 indbydes alle interesserede til at møde op på Thorning skole til en introduktionsaften om øveforløb og de mange praktiske opgaver frem til premieren d. 9. juni 2003.

2003langaftenAlle der har lyst til at være med på scenen, eller være med i en af de mange praktiske opgaver skal bare møde op denne aften, hvor der ud over introduktion og præsentation af rollelisten også bliver lejlighed til at få besvaret spørgsmål, melde sig til opgaver og byde ind på rollerne. Rollerne bliver først besat efter denne aftens præsentation. Yderligere spørgsmål kan besvares ved henvendelse til Ejvind Nielsen tlf. 86 88 08 47 eller Erling Prang tlf. 86 88 09 29.

Ca. 1500 tilskuere overværede “Der brænder en Ild” i Thorning

Selv om den sidste forestilling ved Thorningegnens friluftsspil søndag aften blev afviklet i silende regn, var der alligevel mødt 180 tilskuere op, så tilskueretallet for alle syv forestillinger når de ca. 1500 i alt.

Ved sidste forestilling søndag aften gav regnen lidt lyd og lysproblemer, men blev i øvrigt gennemført uden at skuespillerne lod sig mærke med det klamme vejr. Tilskuerne krøb til gengæld i ly under paraplyerne og i tilskuervognen. Der er blevet spillet syv meget vellykkede forestillinger af musicalen “Der brænder en ild”, og alle forestillinger blev rigtig godt modtaget af publikum.

2003nye1500 tilskuere er ganske godt, og dem der har været og se “Der brænder en Ild” har ved alle forestillinger været et rigtig godt publikum, der reagerede og levede med hele vejen. Der er ingen tvivl om at det har været med til at skærpe koncentrationen hos de medvirkende, som til gengæld har sprudlet og boltret sig i deres roller. Det ser ud til at Thorningegnens Friluftsspil har ramt en genre som tiltaler publikum.

Alle de medvirkende har på glimrende vis udfyldt deres roller, og alt efter rollens størrelse og karakter er enkelte præstationer naturligvis mere iøjnefaldende end andres. Der udføres i det hele taget en flot indsats af hele holdet, hvor alle - uanset rollens størrelse, har været med til at lave en sammenhængende og helstøbt forestilling, som nåede langt ud over scenekanten. Skulle enkelte præstationer fremhæves kommer man ikke uden Kristian Holm’s pragtfulde sangstemme, når han bl.a. synger “Er du dus med himlens fugle” i rollen som Martin. Skuespillet, musikken, koret og sangene hæver sig, for alles vedkommende, et godt stykke op ad det bedste amatørskuespil, når det er bedst.

De tre spasmagere brødrene Ole og Nikolaj spillet af Knud Andersen og kristian Kristensen, samt landevejsridderen Klinke-Hans, spillet af Jens Peter Salomonsen, får rigtig tag i publikums reaktioner, når de serverer deres finurlige og rappe bemærkninger i sprogets mere vovelige vendinger.

Lyset er slukket for sidste gang i år på Friluftsscenen, teknikken er rengjort efter det våde vejr og pakket ned. Scenen vil i de nærmeste dage blive pillet ned, samtidig med at drøftelserne om næste års forestilling ivrigt drøftes. Fredag d. 20. juni samles alle de over 100 medvirkende til en afslutningsfest for “Der brænder en Ild”.

Tyveri og indbrud

Thorningegens Friluftsspil har to gange i spilleugen været udsat for tyveri og indbrud. Første gang blev der stjålet 23 plaststole og en pavillon. Anden gang var natten mellem torsdag og fredag, hvor et vindue i salgsvognen blev knust og alle kioskvarer, pølser og to gasgrill med flasker blev stjålet. Værdien af det stjålne er ikke endeligt opgjort endnu, men sammenlagt løber det op i adskillige tusinde kroner. Begge tyverier er anmeldt til politiet. Tyverierne går naturligvis ud over den samlede økonomi i Thorningegnens Friluftsspil. Derfor diskuteres det i øjeblikket om der ved fremtidige friluftsspil skal sættes vagter ved friluftsscenen om natten.

Venlig hilsen
Erling Prang.

{phocagallery view=category|categoryid=11}