2004-Styrmand-Carlsen_3002004 Styrmand Carlsens Flammer

"Styrmand Carlsens Flammer" er klar til at stikke til søs i Thorning

Thorningegnens Friluftsspil er nu næsten klar til premieren på "Styrmand Carlsens Flammer" d. 5. juni kl. 14.00. Forinden er der nogle enkelte prøvegennemspilninger før der meldes klar til at modtage publikum til det 15. friluftspil i Thorning siden 1989.

Alle de mange medvirkende er ved at have lidt premiernerver, som man skal have lige før en premiere. Siden januar er der blevet skuespil, sang, dans musik og kor til forberedelserne af den festlige danske komedie "Styrmand Carlsens Flammer".
Derfor er alle medvirkende også ved at være ivrige efter at vise publikum resultatet af 4 måneders anstrengelser og godt samvær.

Instruktør Ejvind Nielsen og instruktørassistent Karina Døssing har fortsat endnu nogle småting der lige skal rettes i forestillingen, inden generalprøven torsdag aften.

Der er mulighed for at opleve en lille forsmag på festlighederne. Det sker på Torvet i Kjellerup fredag aften kl. 20.00. Her vil hele skuespillerstaben og musikken give nogle prøver på de festlige sange i forestillingen. Dette arrangement foregår i forbindelse med Kjellerup Handelsstandsforenings lange "Open by night" arrangement.

"Styrmand Carlsens Flammer" blev sidst opført i Thorning i 1990. Selv om mange af de medvirkende har været med i mange år er der dog kun ganske få gengangere på scenen fra den gang. Eneste genganger i samme rolle som i 1990 er Lars Lund som medicinmanden Tanga-Tuwara. I musikken findes bl.a.

Lisbeth Hermansen bag klaveret, hvor hun også var at finde i 1990.

Instruktør Ejvind Nielsen og instruktørassistent Karina Døssing var ligeledes med på scenen i 1990, hvor Ejvind Nielsen spillede rollen som Kaptajn Hammer og Karina Døssing var indfødt Bulaboaner-barn. I denne forestilling er hun ud over at være med i instruktionen, også medvirkende på scenen som pigen Dorte.

Der er endnu en gang lagt op til en farverig, festlig og fornøjelig familieforestilling i Thorning, hvor amatørskuespillere har som mål at lave en god, underholdende og seværdig forestilling, så man får fornemmelsen af et professionelt lignende niveau. Incl. premieren spilles "Styrmand Carlsens Flammer" 7 gange frem til og med søndag d. 13. juni, hvor der spilles to forestillinger.

Med venlig hilsen
Erling Prang

Styrmand Carlsens skib "Albatros" kom godt i havn.

Styrmand Karlsen Flammer spillede søndag d. 13. juni den syvende og sidste forestilling på Friluftsscenen i Thorning. Ca. 1400 tilskuere har overværet forestillingerne, hvilket er lidt under sidste års publikumstal.

Efter næsten et ½ års arbejde med opsætning af Styrmand Karlsens Flammer på Friluftsscenen i Thorning, er den sidste forestilling nu slut. De fleste af de i alt 123 medvirkende kan nu vende tilbage til en normalt familieliv og anvende fritiden til andre gøremål. Næppe var den sidste forestilling slut, før man gik i gang med at pille kulisserne ned og køre rekvisitterne i depot.

Alle kan se tilbage på en vellykket forestilling, hvor et medlevende publikum har været med og hygget sig hver dag og aften i den uge forestillingerne har været vist. Med ca. 50 medvirkende på scenen har der forud for hver forestilling været hektisk aktivitet med sminkning og omklædning til kostumerne. Alt er foregået med i et forbilledelig samarbejde, takket være en stor stab af sminkører, kostumefolk og regissører.

Ud over den koncentration der kræves forud og under en forestilling, har alle medvirkende hygget sig i hinandens selskab. Der fortælles historier, udveksles hverdagsbegivenheder, fødselarer fejres, ny bekendtskaber opstår.

En af forudsætningerne for at så mange mennesker kan være sammen gennem et langt øveforløb, er netop et godt socialt samvær som en af de alt afgørende faktorer.

Tilskud fra Viborg Amt og Kjellerup kommune har gjort det muligt at foretage en større investering i trådløse mikrofoner, hvilket er kommet publikum til gode, idet der har været en rigtig god lyd fra scenen, så alle kunne høre hvad der blev sagt og sunget. Netop lydforholdene kan være et problem ved friluftsforestillinger.

Herudover er Thorningegnens Friluftsspil i år blevet tilgodeset med tilskud fra Nordea, BG-Bank og Thorning Taxa og Turist. Disse tilskud vil bl.a.blive brugt til forbedring af publikumsfaciliteterne og yderligere udbygning af lydforholdene.

På trods af et lidt lavere publikumstal end sidste år, vurderer kasseren i Thorningegnens friluftsspil, at der vil blive et mindre overskud, når alle udgifter betalt. Dette kan kun lade sig gøre fordi det fortsat er lykkedes at holde udgifterne på et meget lavt niveau i forhold til omfanget af de forestillinger der bliver sat op i Thorning. Om næste års forestilling diskuteres der livligt i kulisserne. Bestyrelsen har nedsat et repertoire-udvalg som efter sommerferien kommer med et forslag, som bestyrelsen skal tage stilling til.

Lyset er slukket for sidste gang i år på Friluftsscenen i Thorning.

Styrmand Carlsen har fået styr på sine "Flammer" og udvalgt en enkelt.

Kaptajn Hammer har fået det gode skib Albatros sikkert i havn - alle har mange gode oplevelser med sig, og er blevet nogle erfaringer rigere, og måske lært nogle nye sider af sig selv at kende.

{phocagallery view=category|categoryid=11}