2005-Tre-sma-piger_3002005 Tre Små Piger

Handlingen

Forestillingen handler om Grev Rambow og hans tre piger Anette, Marie og Beate. Familien har forladt familiegodset Ulrikslund efter en fallit, og bor nu under beskedne forhold på 1. sal hos fru Munke. Greven har det dårligt, og det eneste, der kan kvikke ham op, er brevene fra hans rige onkel i Amerika, som han håber på at arve. I huset bor også skomagermester Kruse, skomagerdrengen Gottlieb og friherre Biebitz von Biebitz. Tre ungersvende Frands, Andreas og Adam forsøger at charmere de tre piger på mange måder. Greven lokker Anette til at underskrive en aftale om ægteskab med hertug Wilhelm, men Gottlieb klarer situationen, og det ender naturligvis som det bør, med sang, fest, bryllupper og dans. Spillet er fyldt med humor og lystige sange.

Den filmatiserede udgave af Tre små piger blev vist i TV den 1. februar 2004 på DR 1. I filmen deltog Poul Bundgaard (Grev Rambow), Susse Wold (Beate), Malene Schwartz (Marie), Daimi (Anette), Jesper Langberg (Andreas), Jørgen Kiil (Frands), Christoffer Bro /Adam), Ove Sprogøe (Biebitz), Bodil Udsen (fru Munke), Karl Stegger (Skomagermester Kruse) og Ole Sølvtoft (skomagerdrengen Gottlieb).

Tre Små Piger i fuld gang

Søndag den første maj var en spændende dag for alle, der er med i årets friluftsspil Tre Små Piger i Thorning. Det var nemlig første gang, de øvede på den rigtige scene i skoven. Indtil da er al øvning foregået på Thorning Skole. Inger Holm fortæller, at dagen forløb fint. Der blev prøvet mange detaljer igennem: dans, kor, solosang og enkelte scener.

2005AunsbjergSteen Lyngsø og hans hjælpere er kommet langt med scenebyggeriet, så aktørerne på scenen nu kan danne sig et billede af, hvordan og hvor man skal komme ind og ud i de enkelte scener. Men det er ikke kun Steen og hans folk, der bygger. Nej fuglene er også godt i gang med redebyggeriet, og forbavsende nok har nogle af fuglene valgt, at bygge rede inde i selve kulisserne. Andre fugle holder sig lidt mere på afstand, men alligevel er det en fryd, at være på scene, hvor man er omgivet af de nyudsprungne træer og fuglekvidder.

Inger fortæller, at det plejer at være en blandet fornøjelse, at være på scenen her i begyndelsen af maj. Selvom der har været rimelige temperaturer om dagen, så bliver det koldt mellem træerne ved 21-tiden. Men den første tirsdag i maj var det ikke koldt. Selv ved 22-tiden kunne man undvære de sædvanlige påklædningsgenstande som skiundertøj, skibukser og -jakke, halstørklæde, hue og vanter.

Årets plakat er ved at blive hængt op. Holger Pretzmann har venligst udlånt et par billeder af Aunsbjerg. Et af disse billeder bruges som baggrund for plakaten, så de tre små piger befinder sig i de rette omgivelser. Det er blevet en vellykket plakat, som forhåbentligt bliver taget godt imod, når både den og de små foldere bliver omdelt.

2005scenemodelSidste år prøvede friluftsspillet for første gang, at have en hjælpeinstruktør. Det var en stor succes, så også i år ville instruktør Ejvind Nielsen have en hjælpeinstruktør. Det endte med at blive Jane Faurby.

Jane er gymnastikinstruktør i sin fritid, og har stået på scenen i Haurdal, hvor hun har spillet dilletant. Jane var med på scenen i Thorning for første gang i 2003. Sidste år hjalp hun med at instruere dansene, og i år debuterer hun altså som hjælpeinstruktør. Jane fortæller, at hun blev noget overrasket over, at blive spurgt om hun ville være hjælpeinstruktør, da hun aldrig har set sig selv i den rolle. Men hun har bestemt ikke fortrudt. Det er meget spændende ikke kun at skulle tænke på sin egen rolle og placering, men netop tænke i den store helhed.

Kostumefolkene og musikken arbejder også frem mod premieren den 4. juni kl. 14.00. Så der er noget at glæde sig til. Tre Små Piger er et dejligt friluftsspil med mange sjove replikker og gode iørefaldende sange.