2010-Robin-Hood_3002010 Robin Hood

VELKOMMEN TIL ÅRETS FORESTILLING

For mange, mange, mange år siden meget langt ude i en grøn, grøn skov ...

Nå ja, vi kender jo godt historien. Om den gæve Robin der bliver fredløs og samler en gruppe lystige svende i Sherwood-skoven, hvor de stjæler fra de rige og giver til de fattige.

Om Lille John, Will Scarlett og Broder Tuck, der sammen med Robin Hood bekæmper ondskaben i form af Prins John og hans nedrige kumpan, sheriffen af Nottingham, der holder egnens fattigfolk i et jerngreb af hårde og uretfærdige skatter.

Og om Lady Marion, kong Richards niece, der taber sit hjerte til skovens grønklædte helt.

Men er det nu også sådan det virkelig gik for sig?

Brødrene Price har skrevet et noget andet bud på den gamle historie. Med nye og meget overraskende vinkler, sjove indfald, hysteriske optrin, vanvittige replikskifter og meget, meget morsomme situationer.

Og ikke mindst en række fantastisk swingende, rockende, gyngende, cool, kække, storslåede, bombastiske og rørende musicalsange.

Det bliver en stor fest i den grønne skov for hele familien. Og en smuk, smuk dag til en hængning ... som sheriffen synger så frejdigt!

Kultur og Fritidsudvalget, Silkeborg Kommune støtter årets forestilling

Robin Hood er flyttet i skoven.

ScenografiDe store smukke gamle egetræer i Sherwoodskoven – nej i fredsskoven i Thorning - er ved at springe ud-Ligeså er Thorningegnens Friluftsspil, der nu øver på scenen. Scenebyggerne holdt rejsegilde på byggeriet i lørdags og på trods af stykkets middelalderlige tema, er friluftsspillet med på noderne. Scenen er bygget helt i tidens ånd – af genbrugsmaterialer fra tidligere års scenebyggeri. Lige nu ses buede bondehusvinduer fra den gamle herregård Ludvigslyst i Landmandsliv, kampestensstykker fra Ronja Røverdatters hule osv. Om tre uger er hele scenariet dog klar til Robin Hood, hans lystige svende, vildsvin og den lumske Prins John.

Lille John, en af Robin Hoods nærtstående fæller, spilles af Martin Berthelsen fra Vejerslev. Lille er måske en underdrivelse, da Martin er en velvoksen herre med et vildt hår og skæg, specielt anlagt til lejligheden. Den store indlevelse i rollen kan skyldes hans mangeårige erfaring med skuespil og teater. Martin har været med på det mere lokale Busbjergspillene, men har også haft en del roller på Holstebro Musikteater, senest i Miss Saigon.
Martin er en alsidig herre, idet han udover skuespillet finder tid til svampejagt, fremstilling af kryddersnaps, fisketure, fotografering og sidst men ikke mindst bagning af kransekage. Kransekagen har alle skuespillerne i Robin Hood nydt godt af i kaffepausen på de mange øveaftener.

I koret til Robin Hood finder man i år en meget erfaren sanger – Joan Heerwagen fra Bording. Joan har tidligere været med på Friluftsscenen i Thorning, i Jysk Musik og Teaterhus i Silkeborg og har indtil for nylig været engageret i Herning Kongrescenters opsætning af Jesus Christ Superstar. Joans engagement i Herning har taget al hendes tid indtil begyndelsen af maj måned. Så først for nylig er Joan begyndt at lære de mange dejlige sange til Robin Hood. Hun gør allerede nu store fremskridt med at lære de nye sange, hvilket viser hendes store talent; så der er ikke den mindste tvivl om, at hun vil klare opgaven med bravour.

En af de medvirkende i stykket - Susanne Fossgreen fra Grauballe - er en alsidig dame. I stykket har hun flere roller såsom lystig svend, borger og fattig. Privat er Susanne også meget bredtfavnende. Hun har blandt andet i januar måned været med til at bygge en hængebro i Peru som led i et stort kulturprojekt. Hun rejser en del, løber gerne i naturen og sidst men ikke mindst synger hun.
Kærligheden til sang bragte hende for et år siden i kontakt med koret Caramba i Silkeborg, hvorigennem hun fik kontakt til andre skuespillere fra Friluftsscenen i Thorning. Susanne lever efter mottoet – ”det er aldrig for sent at prøve noget nyt” – og hun er klar til nye og større udfordringer på scenen fremover.

En af de mange statister er den 12 årige Tea Konnerup fra Viborg. Tea har flere forskellige roller, blandt andet er hun lystig svend, fattig og borger. Hun har trods sin unge allerede stor erfaring i skuespilkunsten, idet hun har været med i friluftsspillet i Thorning i flere år. Skuespiltalentet er ikke fra fremmede, da hendes far Kim er en suveræn dygtig amatør skuespiller - med mange komiske og finurlige talenter. Det kreative ses også i Teas fremtidsdrømme, da hun har ønsker om enten at blive konditor eller fotograf.
Tea indgår i et team af unge dygtige amatør skuespillere. De bruger en stor del af deres fritid på Robin Hood, da der øves to gange om ugen. Trods den store arbejdsbyrde møder Tea altid med et smil. Det skyldes helt sikkert glæden ved at mødes med alle vennerne – for når der spilles teater knyttes der også mange venskabsbånd.

{phocagallery view=category|categoryid=14}