Thorning Friluftsspil Korledere Hanne og Aage ChristiansenJa, man kan hæfte mange tillægsord på de to korledere Hanna og Aage Christiansen, Ikast, der nu for 5. gang er de drivende kræfter bag den vokale del af musikken - både skuespillernes solo- og korsange og det firstemmige backstagekor i Thorning Friluftsspil. Deres store teoretiske viden og brede erfaring fra utallige opsætninger af musicals både på Ikast-Brande gymnasium og i MCH, giver dem en sikkerhed og ro, der smitter af på sangerne. De supplerer hinanden på bedste vis og formidler deres ideer og vejledninger med overvældende pædagogisk indsigt.

Alle sangere lærer at stole på egne færdigheder og udvikler løbende deres talent. Det firstemmige backstagekor lægger fylde til skuespillernes melodistemme. Både sopran, alt, tenor og bas stemme høres tydeligt og klangfuldt. Alle deltagere er rutinerede sangere og de fleste synger med i diverse kor; bl. a. Midtjysk Kor og Thorningkoret. I år er der hele 14 medlemmer af backstagekoret. At skaffe medlemmer er aldrig noget problem.

Her bruges nemlig mund til mund metoden - ikke for at give kunstigt åndedræt; men tværtimod for at sprede den gode historie om den fantastiske læring, inspiration og begejstring, som Hannah og Aage bidrager med. ”Ronja Røverdatter” opføres 7 gange fra den 1. til 9. juni på Friluftsscenen i Thorning under de gamle egetræer – ”Danmarks hyggeligste Friluftsspil”.

 

Billetsalget er i fuld gang.