Ølpause...Fra venstre Christian og Johannes Funch, Jeppe og Bent Simmelsgaard,
Danny Vang, Søren Christoffersen.
Forrest ses scenograf Sarah Sandgaard. Foto: Hanne Veldt.
Foråret viser sig lige nu fra den bedste side med anemoner i fuldt flor og små sarte lysegrønne blade på træerne. Traditionelt betyder det, at energien vender tilbage, og det summer af liv og aktivitet allevegne. I Fredskoven i Thorning høres også lystig brummen af boremaskiner og save samt glad ”hamren” og banken. Byggeholdet bag opførelsen af kulisserne til årets Friluftsspil i Thorning ”Ronja Røverdatter” er i fuld sving.

Tømrerholdet bliver oplært af den tidligere sjakbajs Steen Lyngsø, der valgte at trække sig efter mange års ihærdig indsats. Det samme gjaldt for det øvrige byggehold. Nu er der så et nyt frisk hold i gang med at omsætte scenografens scenemodel til en rigtig teaterkulisse. Samarbejdet fungerer godt på holdet, hvor man hygger sig i hinandens selskab - en 7-8 timer går der hurtigt på en lørdag.

Den synergi, der opstår, gør, at alt glider lettere og hurtigere. Som vanligt er det genbrug af pladerne fra de tidligere forestillinger – både af økonomiske; men også af miljømæssige hensyn. At se arbejdet skride frem og være stolt af resultatet er en kollektiv fornøjelse. Man skal både være fleksibel for ændringer og kreativ tænkende for løsningsmuligheder for at nå det bedste resultat.

Det fantastiske teamsamarbejde viste sig også, da man skulle få det tunge scenegulv på plads. En halv snes hjælpere var mødt op, og der trak man synligt og effektivt i flok. Efterhånden som byggeriet bliver færdigt, går malerne i gang med at give kulisserne liv med pensel og maling. Lys og skygger giver en illusion af røverlivet dybt inde i skoven.

Lederen af malerholdet bygningsmaler Norbert Lange er debutant på holdet. Han hopper glædeligt ud i den nye udfordrende opgave og føler sig godt klædt på med flere kurser i forskellige former for dekorationsteknik.

”Ronja Røverdatter” opføres 7 gange fra den 1. til 9. juni på Friluftsscenen i Thorning under de gamle egetræer – ”Danmarks hyggeligste Friluftsspil”. Billetsalget er i fuld gang.

 Pressemeddelelse uge 17.