KorLeder Hanna Aage ChristensenMan mærker tydeligt, at korlederne Hannah og Aage Christiansen, Ikast har mange års erfaring fra opsætning af musicals – dels fra deres mange års ansættelse på Ikast- Brande gymnasium og dels med opsætninger i MCH – Messecenter Herning. De to supplerer hinanden godt – Hannah på klaver indstuderende sange og Aage som den, der går rundt og opfanger lyd og stemninger. Han kommenterer og tilretter. Begge har store visioner for deres arbejde, hvor præcision og timing er nøgleord. Det er fjerde gang parret er med til at sætte Grease op - årets Friluftsspil i Thorning. Derfor kender de alle vanskelige passager og fælder; men tilpasser naturligvis sangene til den koreografi, der er aktuel for Thorningudgaven – bestemt af instruktør og koreograf Mathilde Østergaard.

Godt 30 sangere er mødt op til mandags-øveaftenen for solister, ensemblekor og backstagekor. Der hersker en glad og munter stemning og alle hygger sig i hinandens selskab. Skuespillerne er i sagens natur unge, da det er miljøet på Rydall High School, der skildres. Backstagekoret trækker gennemsnitsalderen noget op, da det er rutinerede sangere fra bl. a. fra Midtjysk Kor og Thorningkoret. At der startes med armene strakt i vejret og vink, er vel næppe, fordi dronningen har fødselsdag; men ganske givet som led i det faste opvarmningsprogram. Efter udstrækningsøvelser og løsning af muskler, varmes stemmerne grundigt op.

Et par af Aages kommentarer lyder: ”Giv lige 20% mere og det ved jeg, du kan”. Efter at solisten har givet den fuld gas, falder der på bedste pædagogiske vis ros af fra den tidligere gymnasielærer.
”Pas på ikke at lyde kirkekor-agtigt ved at trække stavelserne for langt – det bør være kort og præcist. Der skal lægges energi ind i ordene og det skal være nøjagtigt og tydeligt”.

Konceptet med backstage kor er for at give mere fylde og klang i sangene. Alle tonearter er repræsenteret med sopran, alt, tenor og bas. De fleste i koret er gengangere for tidligere år og alle er erfarne sangere. Hannah fortæller, at man er langt fremme med at indstudere de ofte lidt volapykagtige passager: ” Shoo-bop sha wha-da wha-da yip-pi-ty boom da boom.” Alle synes, det er hyggeligt og sjovt at være med i Thorning Friluftspil samt enormt lærende med de to professionelle korledere – for folk, der elsker at synge er det ”creme de la creme”. Spillereglerne er klare: Solisterne bestemmer og koret skal rette ind; dvs. falde ind på det helt rigtige tidspunkt.

Stor respekt for det kæmpearbejde og de mange timers øvning der kræves for at få alle til at synge disciplineret; specielt at starte og slutte nøjagtigt samtidigt. Ved forestillingerne er sangerne akkompagneret af kapelmester Flemming Bergs 5 mands orkester – så publikum kan forvente et ypperligt resultat.

”Grease” opføres 7 gange fra d. 2. – 10. juni på Friluftsscenen i Thorning under de gamle egetræer – ”Danmarks hyggeligste Friluftsspil”.

 

 Pressemeddelse nr. 4
18. april 2018